In gesprek gaan?

Oude Middenweg 55,
2491 AC Den Haag
T 070 317 3450,
info@nictiz.nl

facebook linkedin twitter
Routebeschrijving


Postadres

Postbus 19121, 2500 CC Den Haag

Home  /  Home  /  Succesvol internationaal event over SNOMED CT Implementation Showcase

Standaardisatie_Minister_Schippers_SNOMED_CT_Implementaion_Showcases zwMinister Schippers (VWS) opende de Implementation Showcase en onderstreepte het belang van eHealth en het gebruik van eenheid van taal: ‘It is time to take the bigger leap‘.

Op 30 en 31 oktober bezochten meer dan 300 bezoekers uit 32 landen de SNOMED CT Implementation Showcase. SNOMED CT is een internationaal medisch terminologiestelsel. Kenmerkte de ontwikkeling van SNOMED CT zich voorheen door het goed inrichten en vullen van SNOMED CT als medisch terminologiestelsel, nu lag de focus meer op de implementatie ervan in patiëntendossiers en onderzoeksystemen: ‘Make health records more sense’.

Bezoekers konden kiezen uit ca. 50 presentaties die varieerden van het werken met kwaliteitsindicatoren in de IC in Zweden, monitoren van HIV-stadia in Kenya tot voorbeelden waarbij SNOMED CT gebruikt worden voor ‘Clinical reasoning’ een stap op weg naar beslissingsondersteunende klinische systemen. Philips Healthcare bijvoorbeeld toonde hoe zij SNOMED CT in internationale producten gebruiken.

Nederlandse ontwikkelingen
Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) toonde hoe in het kader van het NFU (De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) programma Registratie aan de bron SNOMED CT gebruikt wordt bij de registraties van hoofd-hals tumoren. De DHD toonde hoe zij nu SNOMED CT-termen gebruiken als basis voor de Diagnosethesaurus waarbij de afleidingen naar ICD-10 en DBC’s codes een belangrijke plek innemen en een van de eerste concrete stappen zijn voor registeren aan de bron. U kunt de presentaties, incl. de speech van minister Schippers hier downloaden.