In gesprek gaan?

Oude Middenweg 55,
2491 AC Den Haag
T 070 317 3450,
info@nictiz.nl

facebook linkedin twitter
Routebeschrijving


Postadres

Postbus 19121, 2500 CC Den Haag

Home  /  Home  /  Verpleegkundige overdracht: 61% is onvolledig

Verpleegkundige overdracht zwOm de verpleegkundige overdracht te verbeteren, hebben ActiZ, Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) en Nictiz samen met het zorgveld een landelijke standaard opgesteld voor de overdracht van verpleegkundige patiëntgegevens door de keten (eOverdracht).

61% van de verpleegkundige overdrachten in Nederland blijken onvolledig. Dit blijkt uit onderzoek van Nictiz en V&VN onder ruim 800 respondenten. Dit onderzoek uit mei 2014 geeft inzicht in de knelpunten bij de verpleegkundige overdracht. De resultaten maken duidelijk dat de verpleegkundige overdracht nog niet verloopt als “een geoliede machine”. Van de respondenten die knelpunten ervaren, geeft ruim 61% aan dat de verpleegkundige overdracht die zij ontvangen onvolledig is. Meer dan 23% ontvangt zelfs helemaal geen overdracht. Ook draagt bijna 70% van de ondervraagden de verpleegkundige gegevens nog altijd over op papier. De belangrijkste resultaten van het onderzoek vindt u terug in deze interactieve infographic.

Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van de eerste gebruikers die werken met de beroepsstandaard eOverdracht? Download dan de whitepaper ‘eOverdracht in de praktijk: ervaringen en tips van gebruikers’. De paper beschrijft wat goed ging en wat beter kon tijdens de implementatie van eOverdracht.

Er zijn inmiddels zes regio’s (Leiden e.o., Amsterdam e.o., Vlaardingen/Schiedam e.o., Zuid-Oost Twente, Goude e.o., regio Haaglanden) waarbinnen diverse ziekenhuizen en care-instellingen gebruik maken van de standaard eOverdracht.